Tanja Visser Natuurdiëtist & Integraal Voedingstherapeut

Voel je goed: voed je goed!

Praktijkactiviteiten

Ik houd mij in mijn praktijk met de volgende activiteiten bezig: persoonlijke advisering en begeleiding, onderzoek, schrijven van publicaties en het geven van educatie/trainingen.


1. Persoonlijke advisering en begeleiding

Ik geef een persoonlijk advies op het gebied van natuurlijke voeding en gezondheid en het gebruik van voedingssupplementen, kruiden en gemmotherapie. Dat kan in een persoonlijk gesprek in mijn praktijkruimte in Heerhugowaard en Schagen, telefonisch, via beeldbellen of per email.

2. Onderzoek

Je kunt via mijn praktijk nader onderzoek laten doen naar je voedingsconditie en gezondheid via bloed-, urine-, speeksel- en/of ontlastingsonderzoek. Als klinisch natuurdiëtist ben ik bevoegd om voedingsgerelateerde laboratoriumonderzoeken aan te vragen, te interpreteren en te vertalen in een praktisch voedings- en supplementadvies (Beleidsregel Eerste lijnsdiagnostiek Nederlandse Zorg Autoriteit januari 2013).
Ik werk nauw samen met artsen en diverse laboratoria, zoals huisartsenlaboratoria Starlet en Medial/ATAL en particuliere laboratoria RP Sanitas Humanus, WHL, Biovis en Medivere.

Onderzoek is mogelijk naar o.a.:

  • Vertering van eiwitten, vetten, koolhydraten en conditie van de darmflora (darmmicrobioom) en darmslijmvlies: o.a. de balans tussen schadelijke en nuttige darmbacteriën, schimmels en parasieten, darmbarrierefunctie, -weerstand en -ontstekingsgevoeligheid;
  • Mondmicrobioom;
  • Behoefte aan o.a. vitamines, mineralen, vetzuren, aminozuren;
  • Voedselovergevoeligheden, glutenintolerantie, histamineintolerantie;
  • Zware metalenbelasting waaronder kwik;
  • De stofwisseling: o.a. methylering, vrije radicalenbelasting, ontstekingsgevoeligheid, glucose- en insulinehuishouding, vrouwelijke en mannelijke hormoonbalans, schildklierhormoonhuishouding en bijnierfunctie.

3. Publicaties

Ik publiceer artikelen in vakbladen en tijdschriften en op de website van Natuur Dietisten Nederland. Ik schrijf voedingsbrochures voor consumenten en gezondheidsprofessionals.

September 2008 is bij uitgeverij Schors mijn boek “Het energieherstelplan Energie door geneeskrachtige voeding" (co-auteur Marijke de Waal Malefijt) verschenen. Inmiddels is hiervan de 8e druk beschikbaar. Zie voor meer informatie  www.energieherstelplan.nl.

Ik geef in eigen beheer diverse brochures, syllabi en ebooks uit, waaronder:

4. Educatie

Ik geef lezingen en bijscholingen aan professionals in de gezondheidszorg, o.a. bij Stichting Ortho Health Foundation en Stichting Ortho Kennis.