Tanja Visser Natuurdiëtist & Integraal Voedingstherapeut

Voel je goed: voed je goed!

Natuurlijke voeding en Spijsvertering

Hieronder vind je meer achtergrondinformatie over natuurlijke voeding voor een gezonde spijsvertering.

Rol van de Darm bij Histamine-overgevoeligheid
Last van aardbeien, oude kaas, salami, wijn, chocolade en/of zuurkool? Misschien ben je wel overgevoelig voor histamine. Heel vaak wordt dit veroorzaakt door een onbalans in de spijsvertering en/of darmflora. Lees hier verder.

Wil je meer achtergrondinformatie over en recepten bij Histamine-overgevoeligheid? Bestel dan de brochure Histamine-overgevoeligheid via mijn webshop www.dieetcare-webshop.nl.


Kunstmatige zoetstoffen: oorzaak voor ontregeling in darmmicrobioom en metabolisme?

Voor wie geen suikers wil gebruiken, zijn er tegenwoordig een groot aantal producten te koop die gezoet zijn met kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam, saccharine, cyclamaat en sucralose. In bevolkingsonderzoek komt naar voren, dat kunstmatige zoetstof in frisdrank in verband wordt gebracht met veranderingen in de darmflora en metabole ontregelingen, zoals overgewicht en diabetes. Lees hier verder....

Hieronder vind je een recept voor het maken van een verfrissende drank zonder zoetmiddelen. Hiermee houd je je darmmicrobioom en metabolisme in balans.

Recepten zonder zoetmiddelen
Meer receptideeën zonder zoetmiddelen vind je in mijn boek Energieherstelplan, de E-brochures Geneeskrachtig koken Recepten Energieherstelplan deel 1 en 2 en de kookbrochurereeks Culinair Vitaal Lekker & gezond zonder gluten, melk en suiker. Deze zijn te bestellen via mijn webshop
www.dieetcare-webshop.nl.


Limoenmuntwater voor 1/2 liter

½ liter bronwater zonder koolzuur of gefilterd water
1 ½ biologische limoen
2 takjes biologische munt of munt uit eigen tuin
Giet het water in een kan.


Halveer de limoenen. Pers 2 helften uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Was de munt.  Voeg het limoensap, limoenschijfjes en de munt toe aan het water. Zet de kan in de koelkast. Laat 1 uur of langer de smaken goed in het water trekken.