Tanja Visser Natuurdiëtist & Integraal Voedingstherapeut

Voel je goed: voed je goed!

Over mijn praktijk

Wil je ontdekken welke voeding goed is voor jou?
Dan ben je hiervoor van harte welkom in mijn praktijk Dieetcare.

Mijn naam is Tanja Visser, geboren in 1968. Na mijn 4-jarige HBO-studie Diëtetiek en Voedingsleer (1991) heb ik mij verder verdiept in diverse richtingen binnen de Integrale Voedingstherapie, waaronder de Orthomoleculaire, Natuurgeneeskundige en Traditionele Chinese Voedingsleer en Kinderdiëtetiek. 
Ik heb sinds 1992 een eigen praktijk voor Integrale Voedingstherapie in Heerhugowaard.
Sinds 2018 houd ik ook spreekuur in Gezondheidscentrum Hoep-Zuid in Schagen. Ik ben daar werkzaam als natuurdietist en integraal voedingstherapeut in een multidisciplinair team met o.a. een holistische tandarts en (kinder)fysiotherapeuten.

Voor wie? 

Ik adviseer (ouders van) kinderen, mannen en vrouwen van jong tot oud. Ook adviseer ik bedrijven, schrijf artikelen en voorlichtingsbrochures voor consumenten en gezondheidsprofessionals en geef bijscholingen.

Wanneer?

Je kunt bij mij terecht voor advies en begeleiding bij allerlei vragen over natuurlijke voeding en voedingssupplementen in relatie tot je gezondheid. Bijvoorbeeld bij vragen over (de voedingsmogelijkheden bij):

  • maagklachten, buikklachten, ontlastingsproblemen, chronische darmontstekingen;

  • energiedips, aanhoudende vermoeidheid, verminderde energie;

  • verminderde weerstand, terugkerende infecties van b.v. huid, darmen en luchtwegen;

  • voeding en mondgezondheid, zoals cariës, bloedend tandvlees, parodontitis en kwikbelasting uit amalgaam;

  • gewrichtsklachten, zoals artrose, jicht, reuma en botontkalking;

  • overgangsklachten, menstruatieproblemen en prostaatklachten;

  • (het voorkomen van) voedselovergevoeligheid, glutenintolerantie, chemische gevoeligheid;

  • een kinderwens en zwangerschap;

  • het gebruik van voedingssupplementen, zoals vitamines, mineralen en kruiden;

  • onderzoeken (bloed, urine, speeksel, haar) voor het in kaart brengen van je voedings- en gezondheidsconditie.