• Praktijk voor Voeding en Natuurgeneeskunde

  • Tanja Visser
  • Hoefstraat 19
  • 1705 EJ Heerhugowaard
  • T. 072-5711475
  • E.

Voel je goed. Voed je goed!

tanja

Welkom op de Dieetcare site!

Je lichaam en geest hebben elke dag goede voeding nodig. Maar wat voor de één gezond is, is voor de ander ongezond. Het is dan ook belangrijk om je voeding zorgvuldig af te stemmen op je stofwisseling (constitutie) en conditie. Het resultaat is:

• Je voelt je lekkerder en energieker;
• Je hebt minder lichamelijke en geestelijke klachten;
• Je voorkomt gezondheidsklachten in de toekomst.

Als natuurdiëtist en kinderdiëtist verstrek ik adviezen en geef ik begeleiding en educatie. Ik werk met een brede visie op de relatie tussen voeding en gezondheid, waaronder visies vanuit de reguliere, Orthomoleculaire, Natuurgeneeskundige en Traditionele Chinese Voedingsleer.
Ik werk in mijn praktijk met o.a. voedingsadviezen, inzichtgevende gesprekken, vitamines, mineralen, oliën, kruiden, homeopathie, celzouten, oligo-elementen en gemmopreparaten.
Mijn missie: Mensen inzicht, educatie en begeleiding geven in en over je goed voeden in de breedste zin van het woord, om een optimale geestelijke en lichamelijke gezondheid te bereiken.

Veel leesplezier op de site,
Tanja Visser.

Nieuws Groene thee: antimicrobiŽle werking21 september 2017 | Met name in China, Japan en India is van oudsher bekend dat het regelmatig drinken van groene thee bijdraagt aan een gezond leven. Groene thee-catechines (met name EGCG) bepalen de karakteristieke kleur en smaak en zijn grotendeels verantwoordelijk voor de gezondheidseffecten van groene thee. Groene thee-catechines, met name EGCG en ECG, hebben antimicrobiŽle effecten tegen een reeks grampositieve en gramnegatieve bacteriŽn, virussen, schimmels en parasieten. | lees verder Vleesvervangers en eiwitkwaliteit14 september 2017 | Vanuit de samenleving is er steeds meer aandacht voor de ongunstige impact van dierlijke eiwitbronnen op het milieu en daarmee op het klimaat. Om te minderen in vlees- en zuivelgebruik, vervangen mensen deze vaak voor voedingsmiddelen van nieuwe eiwitbronnen. Zijn de huidige vleesvervangers goed van eiwitkwaliteit en bevatten ze voldoende vitaminen en mineralen en wordt er voldoende gekeken naar mogelijke allergische reacties, zoals bekend voor soja, lupine? | lees verder Pijnstillers grootste oorzaak van leverschade07 september 2017 | Tal van soorten medicatie veroorzaken leverschade, waarschuwt de AACN, een Amerikaanse vereniging van verpleegkundigen. Soms wordt die schade hersteld, maar soms is de schade permanent en kan het leverfalen en zelfs sterfte veroorzaken. Er is een toenemende vraag naar de analyse van verschillende CYP-enzymen, om de metaboliserende capaciteit van de lever in kaart te brengen. Zoín uitgebreide analyse wordt ook wel aangeduid als Ďfarmacogenetisch profielí of ĎDNA-paspoort voor medicijnení. | lees verder Naar alle nieuwsberichten